На військовій авіабазі окупантів поблизу Сімферополя пролунало кілька вибухів - ЗМІ

Окупаційні відомства та "поліція" проводять перевірки
На військовій авіабазі окупантів поблизу Сімферополя пролунало кілька вибухів - ЗМІ
16 Серпня 2022, 15:38
читать на русском

На території військової авіабази в смт Гвардійське Сімферопольського району Криму пролунало кілька вибухів - там стоять клуби чорного диму.

Про це повідомила російська газета КоммерсантЪ.

За словами місцевих жителів, було чутно кілька вибухів на території військового об'єкту. Там базувалася авіація, яка здійснювала нальоти на Півдні та в Запорізькій області.

РосЗМІ пише, що російські військові відомства та правоохоронні органи перевіряють версію з атакою малим безпілотним літальним апаратом на склад боєприпасів.

Журналіст Bellingcat Христо Грозєв пише, що на цій авіабазі розміщувалися 12 літаків Су-24М та ще 12 — Су-25СМ. Аеродром входив до складу військово-морського флоту росії.

Авіабаза в Гвардійському розташовується в 13 км від Сімферополя. Після початку окупації Росія розмістила там 37-й змішаний авіаполк військово-повітряних сил і дві ескадрильї (12 Су-24М і 12 Су-25 СМ).

Нагадаємо, що вранці 16 серпня в Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці чути вибухи і видно вогонь - у Майському горіла підстанція, в Азовському - склад.

Внаслідок цих вибухів виведено з ладу залізничний вузол. Потяги будуть зупиняти у Владиславівці, а потім пересаджувати людей на автобуси.

Читайте також

1