На Закарпатті син екснардепа Балоги до смерті побив 29-річного лікаря

Провину за скоєне на себе намагався взяти брат дружини Балоги-молодшого
Головне
На Закарпатті син екснардепа Балоги до смерті побив 29-річного лікаря
Загиблий у бійці лікар Іван Турок
21 Серпня 2023, 09:24

На Закарпатті в обласному клінічному центрі нейрохірургії помер чоловік, який перебував у реанімації після бійки на дорозі в Ужгороді. Загиблий — Іван Турок. Він працював кардіологом у Мукачівській лікарні.

Цю інформацію підтвердили у пресслужбі обласного центру нейрохірургії та неврології. За їх словами, чоловік помер вранці 17 серпня в обласному клінічному центрі нейрохірургії.

"Внаслідок бійки чоловік потрапив до реанімаційного відділення центральної міської лікарні 10 серпня з травмою голови. Тієї ж ночі чоловіка перенаправили в обласний центр нейрохірургії та прооперували", — повідомляють у пресслужбі.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119, тобто вбивство через необережність. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Попередньо, конфлікт між двома водіями стався 10 серпня. Внаслідок бійки водій автомобіля "Skoda" потрапив до реанімаційного відділення міської лікарні з травмою голови. Жодного стороннього предмету, ні біти, ні кийка, сторони конфлікту не використовували, — розповіла Ганна Дан.

"Під час конфлікту один з водіїв вдарив чи штовхнув іншого, у результаті якого останній впав. Його із травмою голови госпіталізували. Наразі правоохоронці чекають результатів експертизи", — додала речниця.

Підозрюваного у причетності до смерті 29-річного лікаря із Закарпаття поліцейські затримали. Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомили на сайті поліції Закарпаття.

Журналіст Віталій Глагола написав, що причетний до сутички син екснардепа Павла Балоги та за сумісництвом племінник нардепа та ексміністра Віктора Балоги — Віктор Балога (молодший), хоча провину на себе намагався взяти його родич. Цим родичем є брат дружини Балоги-молодшого Микола Бедь.

"Суперечка переросла в штовханину, в ході якої водій позашляховика, за попередніми даними, отриманими з показів свідків та записів камер спостереження, наніс удари водієві "Skoda". Після цього останній впав на землю та втратив свідомість, а інший учасник конфлікту покинув місце події. Травмованого чоловіка медики госпіталізували до реанімаційного відділення", — йдеться у повідомленні поліції.

Того ж вечора правоохоронці встановили та опитали всіх людей, які перебували на місці події. Один із них, 24-річний ужгородець, надав поліцейським покази, нібито саме він був учасником конфлікту та керував автомобілем "Volkswagen".

У ході слідства з'ясувалося, що ужгородець надав неправдиві покази. Поліцейські встановили, що до інциденту причетний 23-річний мукачівець. Підмовивши знайомого, він намагався уникнути відповідальності за скоєне.

Наразі розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 121 та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України. Слідчі готують матеріали для повідомлення затриманому про підозру та клопотатимуть в суді про подальше тримання його під вартою. За санкцією статті чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення.

Провину Віктор Балога не визнає, адвокати готують апеляцію.

Щодо особи, яка намагалася взяти провину на себе (тобто Миколи Бедя), відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 384 ККУ "Завідома неправдиве показання". Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, раніше донька нардепа Ар’єва, депутатка Київради Ярина Ар’єва, отримала підозру за ДТП з важкими наслідками, скоєне "під кайфом". Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, керуючи автомобілем "Volkswagen Polo" в стані наркотичного сп’яніння, рухалася проспектом Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, жінка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та скоїла наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

В результаті ДТП потерпіла отримала переломи ключиці та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

23 травня 2023 року суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Батько Ярини, нардеп Ар`єв, каже, що так Офіс президента мститься йому за критику Єрмака та інших провладних чиновників.

1