На Запоріжжі з державного підприємства вкрали урожаю на 20 мільйонів гривень

Директору держпідприємства повідомлено про підозру у розтраті
На Запоріжжі з державного підприємства вкрали урожаю на 20 мільйонів гривень
Урожай (Фото з відкритих джерел)
26 Листопада 2020, 20:52
читать на русском

Служба безпеки України викрила схему з привласнення на Запоріжжі врожаю державного підприємства, яке підпорядковується Національній академії аграрних наук.

Про це повідомила СБУ.

Попередньо посадовці сільгосппідприємства змовилися з менеджментом комерційної структури. З 2016 року чиновники, без обов’язкового погодження з Академією, укладали з бізнесменами договори, згідно з якими продавали права на майбутній врожай.

За корупційною схемою комерсанти купували продукцію у держпідприємства фактично за вартістю насіння. Вирощений врожай ділки реалізовували за ринковими цінами. За висновками експертів, збитки держави тільки за двома договорами становлять майже 20 млн грн.

Під час обшуків у приміщеннях держпідприємства, комерційної структури та за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили бухгалтерську документацію та інші речові докази, які доводять протиправну діяльність.

Читайте також

Директору держпідприємства, наразі відстороненому від посади, повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та службовій недбалості.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Нагадаємо, сьогодні в Києві у приміщенні президії Академії аграрних наук під час обшуків у справах про корупцію керівництва, спецслужби виявили цілий арсенал зброї й вибухівки, походження якого наразі невідоме.

1