Нацбанк увів в обіг нову монету, присвячену Дню Незалежності

Номінал монети становитиме п'ять гривень
Важливо
Нацбанк увів в обіг нову монету, присвячену Дню Незалежності
Ескіз монети “До 30-річчя Незалежності України” Фото: УНІАН
11 Серпня 2021, 07:11
читать на русском

До 30-річчя Незалежності України Національний банк увів в обіг з 10 серпня нову монету "До 30-річчя Незалежності України" із серії "Відродження української державності".

Пресслужба НБУ повідомляє, що номінал монети становитиме п'ять гривень, вона виготовлена із нейзильберу. Тираж - 35 тисяч.

Монета присвячена доленосній події, що відбулася 30 років тому, коли 24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ – Акт проголошення незалежності України. Український народ у різні часи боровся за право мати свою національну державу, мову, культуру. І сьогодні Україна на світовій карті – незалежна держава. Витоки нашої незалежності – в історичній пам’яті народу, його традиціях, духовній та культурній спадщині, - кажуть в НБУ.

Нацбанк повідомляє, що на аверсі монети розміщено: композицію, що символізує Україну, – безкрайні мальовничі поля у вигляді стилізованих орнаментів, над якими летять лелеки – один із символів України.

Фото: НБУ

На реверсі монети зображено кольорову вишивану стрічку (використано тамподрук), що символізує код нації і нагадує ДНК, яка є матеріальним носієм генетичної інформації, тобто забезпечує збереження, передавання і відтворення інформації.

Фото: НБУ

Нагадаємо, з 22 липня в Україні ввели в обіг нову пам'ятну монету номіналом 5 гривень "Маяки України".

Читайте також