Нацбанк випустив пам`ятну монету на честь Соломії Крушельницької

Вже з 19 жовтня сувенірна монета буде доступна для покупців
Нацбанк випустив пам`ятну монету на честь Соломії Крушельницької
Монети Фото УНІАН
14 Жовтня 2022, 10:15
читать на русском

Національний банк випускає сувенірну монету номіналом 2 гривні, присвячену відомій українській оперній співачці Соломії Крушельницькій.

Як повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики у своєму Telegram.

Історія Соломії Крушельницької - це яскравий шлях успіху талановитої, харизматичної та цілеспрямованої Українки. Ювілей оперної діви ми відзначали всім світом, адже це одна з пам'ятних дат під егідою ЮНЕСКО. Маємо гідно вшановувати людей, які прославляли Україну. Це особливо важливо, коли ворог воює проти української ідентичності, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тираж монети "Соломія Крушельницька" у сувенірній упаковці – 30 тисяч штук. На аверсі монети - зображення Крушельницької у сценічному образі Аїди, біля якої стилізовані лаштунки, прикрашені декоративним орнаментом та малий Державний Герб України.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено портрет Крушельницької, праворуч від нього – стилізоване крило метелика, яке символізує один з найвідоміших образів співачки в опері "Мадам Батерфляй".

Цього року виповнилося 150 років з дня народження знаменитої оперної діви. З цієї нагоди Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької підготував низку заходів до ювілею великої українки, а міністерство культури та інформаційної політики України створило сайт про життя співачки, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 жовтня Британський Королівський монетний двір показав перші дві монети із зображенням нового короля Чарльза III.

Читайте також