Нацбанк вводить в обіг нову монету

Монета присвячена правоохоронному органу спеціального призначення
Нацбанк вводить в обіг нову монету
Нова монета номіналом 10 гривень Фото: НБУ
18 Листопада 2020, 11:29
читать на русском

Національний банк з 19 листопада вводить в обіг пам'ятну монету "Державна прикордонна служба України" номіналом 10 гривень.

Вона вийде тиражем 1 мільйон штук, інформує пресцентр регулятора.

Читайте також

Монета присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні. Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі ЗСУ та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав, - йдеться у повідомленні Нацбанку.

нова монета

Нова монета номіналом 10 гривень Фото: Нацбанк

Зазначимо, Національний банк України планує поступово повністю замінити паперові банкноти від 1 до 10 грн монетами. У жовтні з обігу вивели монети номіналом 25 копійок та банкноти гривні старих зразків до 2003 року.

Водночас громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, на монети та банкноти інших номіналів і зразків упродовж наступних трьох років.