Національний інститут раку очолив ексрегіонал-фігурант антикорупційних розслідувань

Олігарх Коломойський називав нового керівника "своїм другом"
Національний інститут раку очолив ексрегіонал-фігурант антикорупційних розслідувань
Андрій Шипко (Фото: Андрій Шипко Фейсбук)
10 Березня 2021, 18:36
читать на русском

Народного депутата попередніх скликань від "Партії регіонів" та "Відродження" Андрія Шипка призначили виконувачем обов'язків директора Національного інституту раку.

Про це повідомило Громадське з посиланням на джерело в Національному інституті раку.

Зокрема зазначається, що влітку 2020 року виконувач обов'язків директора Інституту раку Олександр Яцина представив Андрія Шипка своїм заступником. Наразі на сайті інституту Шипка називають в.о. директора.

Своєю чергою Яцина став в. о. директора після того, як попередню директорку Олену Колесник відсторонили від роботи у 2019 році.


Довідка: Шипко — колишній член "Партії регіонів" (2006–2014 роки). У ВР голосував за "диктаторські закони" у січні 2014 року.

До 2012 року Шипко працював із Юрієм Вілкулом (досьє Юрія Вілкула) у Дніпропетровській облраді.

Після Революції гідності Шипко вийшов із партії, у 2015–2019 роках був членом партії "Відродження", від якої потрапив до парламенту 8-го скликання.

Шипко брав участь у конкурсі на голову Національної служби здоров'я України, але після одного з етапів вибув із конкурсу.

Олігарх Ігор Коломойський (досьє Ігоря Коломойського) називав Шипка своїм другом, а також пророкував йому посаду міністра охорони здоров'я у 2019 році.

Крім того, рух "Чесно" вказує, що Шипко є фігурантом антикорупційних розслідувань. Зокрема, дружина Шипка начебто збудувала клубну багатоповерхівку замість реконструкції.

1