Нацполіція вивчає нові докази у "справі Шеремета"

Нова інформація про замовників вбивства Шеремета з'явилася у поліції ще у грудні
Нацполіція вивчає нові докази у "справі Шеремета"
Національна поліція України
4 Січня 2021, 15:00
читать на русском

Національна поліція України ще у грудні минулого року отримала в розпорядження інформацію щодо можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

На сайті Нацполіції опубліковано заяву щодо інформації про можливу причетність КДБ Білорусі до вбивства журналіста.

Зазначається, що у грудні 2020 року слідство Нацполіції отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що "представляє інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета у 2016 році".

Документи та аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і "становлять інтерес з точки зору встановлення замовників злочину".

Читайте також

На цей час слідство Нацполіції отримали дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника переданої інформації запросили для проведення необхідних слідчих дій, - повідомили у Нацполіції.

У Нацполіції просять: кому відома будь-яка інформація про замовлення вбивства Павла Шеремета, прохання звертатися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Як стверджує видання "Беларускі Народны Трыбунал", спецслужби Білорусі та особисто президент Олександр Лукашенко готували вбивство Шеремета.

Читайте також наш матеріал: "Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні"

1