"Нафтогаз" підвищив тарифи: скільки коштуватиме газ у липні

Ціна не змінилась лише для фіксованого річного тарифу
Головне
"Нафтогаз" підвищив тарифи: скільки коштуватиме газ у липні
Газ (фото: Pexels)
25 Червня 2021, 14:52
читать на русском

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для майже 1 млн побутових користувачів. У липні українці будуть змушені платити 13,13 гривні за кубометр, що на 10% більше у порівнянні з червнем.

Про це свідчать дані компанії.

Таким чином, фіксований річний тариф на газ, на який автоматично були переведені всі побутові споживачі з терміном дії з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року, не знизився, попри настання літа та залишилася на рівні 7,96 грн за куб. м.

Втім, тарифний план "Місячний", коли ціну на газ користувачі дізнаються щомісяця, зріс до 13,13 грн за куб. м. У червні ціна на газ становила за цим тарифом 11,94 грн за кубометр.

Нагадаємо, що постачальники газу відмовилися знижувати річний тариф на газ для населення з червня, як це закликав зробити прем`єр Шмигаль, і залишили свої розцінки на рівні від 7,9 до 13,5 грн за кубометр.

Кабінет міністрів України на засіданні 9 червня ухвалив план підготовки до наступного опалювального сезону. Зокрема глава уряду Денис Шмигаль розповів, що держава продовжує нарощувати запаси газу та вугілля, аби українські виробники тепла були повністю забезпечені паливом взимку.

Читайте також