Постачальники газу відмовилися знижувати тарифи населенню влітку

Фіксовані ціни на газ коливаються від 7,99 до 13,5 грн за кубометр
Головне
Постачальники газу відмовилися знижувати тарифи населенню влітку
Газ (фото: Pexels)
26 Травня 2021, 19:51
читать на русском

Постачальники газу відмовилися знижувати річний тариф на газ для населення з червня, як це закликав зробити прем`єр Шмигаль,  і залишили свої розцінки на рівні від 7,9 до 13,5 грн за кубометр.

Про це свідчить інформація сайту "Газотека".

Таким чином, фіксований річний тариф на газ, на який автоматично були переведені всі побутові споживачі з терміном дії з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року, не знизився, попри настання літа.

Ціна газопостачальної компанії "Нафтогаз України", яка обслуговує близько 10% споживачів залишилася на рівні 7,96 грн за куб. м.

Фіксовані річні ціни інших постачальників газу, які обслуговують дві третини населення України, становлять 7,99 грн за куб. м.

Найвищими тарифи на газ у розмірі 13,5 грн за куб.м як і раніше будуть для споживачів компаній "Херсонська обласна ЕК", "Житомирська обласна ЕК" і "Чернівецька обласна ЕК".

При цьому, столична газопостачальна компанія "Київгазенерджі" досі не опублікувала річні тарифи на газ для своїх споживачів, хоча повинна була це зробити до 25 квітня.


Контекст. Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на своєму засіданні, 7 квітня, затвердила постанову про внесення змін до Правил постачання природного газу і типову угоду постачання газу, якими прописала правила дії обов'язкових з 1 травня поточного року річних пропозицій з продажу газу побутовим споживачам.

Читайте також

Згідно з постановою, постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на власних вебсайтах ціну газу і іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня.

Постачальник упродовж періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

1