"Нафтогаз" встановив ціну на газ на квітень: скільки платитимуть українці

Газопостачальна компанія планує закінчити опалювальний сезон стабільною ціною
Важливо
"Нафтогаз" встановив ціну на газ на квітень: скільки платитимуть українці
Газ (Фото автора suludan diliyaer з Pexels)
1 Квітня 2021, 09:35
читать на русском

Від 1 квітня постанова уряду про фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр втратила чинність, але компанії залишили цю ціну на квітень.

Про це йдеться на сайтах компаній-постачальників. Вони встановили ціни дещо нижчі 6,99 грн за кубометр - до 6,70 грн. Серед них і державна газопостачальна компанія "Нафтогаз".

"Нафтогаз" встановив ціну на квітень 2021 року для своїх побутових клієнтів на рівні 6,86 грн за кубометр, як було ще у січні.

Втім, більшість компаній залишили ціну на рівні 6,99 грн за кубометр. Також газ пропонують дорожче - до 8,85 грн за кубометр.

Читайте також


Контекст. У лютому уряд заявив, що працює з Міністерством енергетики та НАК "Нафтогаз" щодо запровадження "річного газового продукту" для фіксації ціни на газ на рік. Це робиться з метою захисту споживачів від річних цінових коливань, зокрема в опалювальний сезон.

НАК "Нафтогаз України" завершив розробку річної ціни на газ, яке має захистити споживачів від сезонних стрибків ціни на паливо наступного опалювального сезону та від зростання цін.

1