Найбагатша жінка-нардепка в Раді: що записано в декларації воєнного часу у скандальновідомої Ірини Аллахвердієвої

Нардепка вдало вийшла заміж і потрапила у рейтинги найзаможніших парламентарів
Найбагатша жінка-нардепка в Раді: що записано в декларації воєнного часу у скандальновідомої Ірини Аллахвердієвої
Ірина Кормишкіна
14 Березня 2024, 20:52
читать на русском

Народна депутатка від “Слуги народу” Ірина Аллахвердієва, яка минулого року вийшла заміж та змінила прізвище на Кормишкіну, подала декларацію про майно за 2022 рік. У цьому документі депутат Миколаївської облради, голова фракції "Наш край" Юрій Кормишкін ще значиться як її співмешканець, бо на той момент вони ще не були одружені.

Про це пише Інформатор.

У декларації Кормишкіної вказано, що у розпал повномасштабного вторгнення росії в Україну, а саме 29 вересня 2022 року депутатка стала власницею Mercedes-Benz S 500L 2021 року випуску. На авто вона витратила 1 млн 300 тисяч гривень.

Її на той момент ще цивільний чоловік у травні того року придбав мотоцикл Harley-Davidson FXS 2014 року випуску за 300 тисяч гривень. А вже у серпні виклав 805 тисяч гривень за автомобіль Land Rover Range Rover 2018 року випуску.

Ірину Кормишкіну з чоловіком можна назвати власниками найбільшого автопарку серед парламентарів. Адже окрім двох автомобілів та мотоцикла, які подружжя придбало у 2022 році, у власності Юрія є ще два джипи, куплені у 2020 році, а також 11 вантажівок. І це не рахуючи 10 причепів, 4-х напівпричепів та двох тракторів.

Ірина Кормишкіна завдяки чоловікові та разом з ним посіла четверте місце в рейтингу найбільших землевласників у Верховній Раді. Відповідно до декларації депутатки, пара мала 66 земельні ділянки на загальну площу у 115 га, 35 з яких були придбані Юрієм Кормишкіним у 2022 році.

Сама Кормишкіна володіє двома ділянками — у Миколаєві та селі Лимани Миколаївської області. А її чоловік є власником десяток ділянок у Миколаївській області: дві у Миколаєві, 26 у Калинівці, 35 у Воскресенському, ще одна — у Червоній Долині.

Також Юрій Кормишкін орендував 5 земельних ділянок у Новопетрівцях, 3 — у Киселівці та ще 2 — у Калинівці на Миколаївщині. У чоловіка депутатки у Миколаєві та області ще є АЗС, гаражі, майстерні, нежитлові приміщення, склади, зерноток, комплекс будівель та споруд пансіонату Прибой в Залізному Порті.

До шлюбу із Аллахвердієвою Кормишкін вже був одружений, він має чотирьох дітей. Розлучився він у 2021 році, при чому не обійшлося без скандалу - експодружжя не могло домовитися щодо поділу майна - квартири, будинків, пансіонату, естетик-клубу, офісу, адмінбудівель та іншої нерухомості - і суд накладав на нього арешт.

Ірина Аллахвердієва із самого початку своєї політичної кар’єри вражала парламент своїми дорогими нарядами. В її гардеробі - наряди від Versace, сумочки від Gucci та інші брендові речі. У листопаді 2022 року ВАКС змусив Офіс генерального прокурора розпочати розслідування проти політикині, якій подарували 20 млн грн та годинник за 310 тис. грн.

У своїй декларації вона вказує швейцарський годинник Frederique Constant, який був придбаний у 2017 році за 145 800 грн та годинник бренду Zenith вартістю 310 гривень, який з’явився в неї у 2021-му.

А от у своїх соцмережах показує й інші коштовні прикраси. Так, в колекції жінки є браслет Van Cleef & Arpels з жовтого золота та з тигровим оком. Коштує такий близько 206 тисяч гривень.

Не так давно у Раді Ірина з’являлася у топі від Louis Vuitton осінньої колекції 2023 року. Такий коштує близько 60 тисяч гривень.

У гардеробі Кормишкіної є і дешевші наряди. Наприклад, сукня-вишиванка від українського бренду Roksolana Bogutska, ціна якого - “всього” 53,2 тисячі гривень, або футболка від італійського бренду Ermanno Scervino - її ціна 4500 гривень.

Читайте також