Найбільше заробітчан з України працює в Польщі та Німеччині

А найпопулярнішими напрямами є робота на виробництві та на логістичних складах
Ексклюзив
Найбільше заробітчан з України працює в Польщі та Німеччині
Заробітчани Фото: Pexels
12 Листопада 2021, 11:04
читать на русском

Основною країною для заробітчан з України є Польща. А найпопулярнішими напрямами є робота на виробництві та на логістичних складах з розміром зарплатні від 18 500 до 30 тисяч грн на місяць.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA.

За словами директорки департаменту рекрутації міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal Анни Джоболди, цього року у Польщі зросла мінімальна ставка зарплати. Вона становить 13,78 злотого нетто/год (нетто – це сума після відрахування всіх податків). Відтак, у 2021 році заробітна плата автоматично збільшилась на 300 злотих за місяць.

При цьому Польща зараз, як ніколи, потребує працівників з інших країна. Оскільки її громадяни відмовляються працювати за пропоновані там гроші та їдуть самі на заробітки у ту ж Німеччину. Працівники потрібні у сферу обслуговування (ресторани, готелі, кафе), на фермерські господарства та на заводи, склади та логістичні центри. Водночас все частіше Польща стає тимчасовим містком, щоб потрапити в іншу європейську країну з вигіднішими умовами.

Ми можемо говорити про тисячі українців, які офіційно проживають у Польщі, але працюють у Німеччині, де нестача робочої сили також болюча. Це серйозна загроза для Польщі, - заявив глава польського кадрового агентства Кшиштоф Інглот у коментарі Bloomberg.

Але говорити про повну переорієнтацію заробітчан з України на країни Німеччини передчасно. Оскільки у Польщі працює найбільше українських громадян, а кількість зареєстрованих з кожним роком лише зростає приблизно на 20%

Нагадаємо, що Україна є лідером в Європі за кількістю працездатного населення, що працює за кордоном.

Читайте також

1