Нам вдається стримувати зростання коронавірусу - Зеленський

У зв'язку зі стабілізацію тижневої динаміки захворюваності
Нам вдається стримувати зростання коронавірусу - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
23 Листопада 2020, 15:42
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що владі вдається стримувати прогнозоване зростання числа нових випадків COVID-19. Це може запобігти повному локдауну української економіки.

Про це він заявив на селекторній нараді, передає сайт президента.

Повідомляється, що на нараді головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про стабілізацію тижневої динаміки захворюваності. А українці в цілому стали більш відповідально ставитися до заходів карантину.

Карантин вихідного дня і додаткові заходи безпеки дають свої результати. Ми повинні зробити все, щоб уникнути повного локдауна. Поки статистика показує, що нам вдається стримувати прогнозоване зростання, - підкреслив Зеленський.

Читайте також

Він (досьє Володимира Зеленського) також підкреслив, що важливо відновити всі економічні програми та розпочати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей. Адже епідемічна ситуація по всьому світу впливає на економіку.

Нагадаємо, що на думку експертів, карантин вихідного дня не дасть такого ефекту, який би дозволив уникнути локдауну.

Навіть якщо подивитися на поведінку мітингувальників: більшість людей в натовпі не використовують масок, носять маски під носом, на підборідді. Є чимало малого і середнього бізнесу, які піклуються про безпеку своїх відвідувачів і клієнтів. Але також є чимало українців, які цим нехтують і взагалі заперечують існування COVID-19, - сказав доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Шупика Федір Лапій.

1