Намагалися дискредитувати Зеленського: рашисти створили фейковий сайт

7 вересня подібний сайт з’явився для німецької аудиторії
Важливо
Намагалися дискредитувати Зеленського: рашисти створили фейковий сайт
Прапор росії Фото: УНІАН
8 Вересня 2022, 11:11
читать на русском

Спецслужби РФ створили фейковий інтернет-портал, спрямований на дискредитацію президента Володимира Зеленського в Європі.

Про це повідомили в Офісі президента в Telegram.

​​За даними ГУР МОУ, російські спецслужби створили фейковий інтернет-портал, спрямований на дискредитацію Президента України Володимира Зеленського у країнах Західної Європи. Так, 7 вересня з’явився такий сайт для німецької аудиторії. Його запуск мав відбутися 30 вересня, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на офіційних ресурсах Офісу президента немає жодної інформації про цей інтернет-майданчик. Також сайт має ознаки шахрайського ресурсу та створений для привласнення коштів під виглядом фонду допомоги Україні.

Проєкт нагадує класичну фінансову піраміду. Закликаємо українців і міжнародну спільноту не довіряти російським фейкам і брати до уваги інформацію виключно з офіційних сторінок Президента України та Офісу Глави держави, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International заявила, що Збройні сили України наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський наголосив, що звіт Amnesty International пробує перекласти відповідальність з агресора на жертву. А в Офісі президента на це відповіли, що життю українців загрожує лише армія Росії.

1