Наміри Росії напасти на Україну: Німеччина збирає екстрене засідання бундестагу

Україна очікує "потужного" попередження Росії з боку Німеччини
Важливо
Наміри Росії напасти на Україну: Німеччина збирає екстрене засідання бундестагу
Німеччина Фото: Ingo Joseph з Pexels
9 Грудня 2021, 11:03
читать на русском

Сьогодні, 9 грудня, у німецькому бундестазі відбудуться екстрені парламентські слухання щодо скупчення російських військ вздовж державних кордонів України.

Про це повідомив у Твіттері посол України в Німеччині Андрій Мельник.

У четвер, 9.12, на пленарному засіданні Бундестагу відбудуться екстрені парламентські слухання на тему: "Позиція Федерального уряду щодо скупчення російських військ вздовж державних кордонів України", – написав він.

Мельник наголосив, що Україна чекає "на потужне попередження путінському режиму з Берліна".

Нагадаємо, у вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін через відеодзвінок мали кількагодинну розмову. Штати висловили стурбованість російськими діями на кордоні з Україною, обговорили кібернетичні та регіональні проблеми.

Американський лідер під час онлайн-розмови висловив глибоке занепокоєння США та європейських партнерів щодо військової ескалації Збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Зазначається, що Байден "чітко дав зрозуміти, що США та союзники відповідатимуть сильними економічними та іншими заходами у разі ескалації. Він підтвердив підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

Читайте також

1