Напарник Микитася по "Укрбуду" Якусевич досі отримує підряди та їздить за кордон - ЗМІ

Після катастрофи "Укрбуду" Микитась потрапив за ґрати, а Якусевич залишився на плаву. Як так вийшло - питання дуже цікаве, бо грабували інвесторів обидва
Напарник Микитася по "Укрбуду" Якусевич досі отримує підряди та їздить за кордон - ЗМІ
4 Липня 2023, 13:38
читать на русском

Колишній напарник Максима Микитася по керівництву "Укрбудом" Сергій Якусевич, який розділяє відповідальність за пограбування його інвесторів, досі отримує державні підряди та вільно їздить за кордон.

Про це йдеться в розслідуванні видання Народна правда.

"Якусевич довгий час був напарником скандально відомого Микитася по "Укрбуду". Формально він обіймав посаду першого заступника керівника правління компанії та директора служби замовника. Фактично ж мав щонайменше таку ж повноту влади в ній, як і Микитась. Проте, якщо той після скандалу з розкраданням грошей інвесторів потрапив за грати - то Якусевич не лише не поніс покарання, але й продовжує під час війни отримувати держзамовлення та вільно їздить за кордон", - йдеться у матеріалі.

За словами авторів, високий статус Якусевича в "Укрбуді" був добре відомим на ринку. І навіть сам Микитась в інтерв’ю 2020 року заявляв, що відійшов від оперативного керівництва компанією ще у 2017 році, і з того часу всі важелі керування були саме у Якусевича. Котрий до того ж підтягував у субпідряди власні компанії, яких в нього немало.

"Хай там як, але після катастрофи "Укрбуду" Микитась потрапив за ґрати, а Якусевич залишився на плаву. Як так вийшло - питання дуже цікаве, бо грабували інвесторів обидва. І не тільки інвесторів, але й державу, причому, на будівництві військових об’єктів - а саме складів під боєприпаси. Але насправді все ще набагато цікавіше, бо Якусевич не лише не сидить, але й почувається дуже вольготно, і війна йому не завада. Підконтрольні йому фірми й далі продовжують отримувати підряди у держави. Зокрема, його послугами користується "Укравтодор", - пишуть ЗМІ.

За їхньою інформацією, також Якусевич періодично зустрічається з народними депутатами керівної партії "Слуга народу". Та - з представниками правоохоронних органів.

"Якусевич полюбляє красиве життя, тому часто розважається у ресторанах. А також - має змогу вільно виїжджати з України і повертатися, коли заманеться, завдяки листу Головного управління розвідки Міноборони № 222 816 від 11.04.2023 (підтвердження цього є у розпорядженні редакції). Чому людина, яка обікрала "Укрбуд" та бюджет країни на мільярди, отримує держзамовлення та вільно їздить за кордон - велике питання, на яке хотілося б почути відповіді від наших правоохоронців та посадовців", - констатують автори, закликаючи НАБУ звернути увагу на Якусевича та його оборудки - та розслідувати всі його схеми і корупційні зв’язки.

Також у матеріалі розслідування приводяться фото докази численних зустрічей Сергія Якусевича з різними особами, зокрема - депутатами, силовиками та "рішалами".

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.

Читайте також

1