Викрадення юриста у Києві: Микитасю повідомили про підозру

Правоохоронці встановили його причетність до злочину - він був замовником
Викрадення юриста у Києві: Микитасю повідомили про підозру
Максим Микитась (фото: УНІАН)
29 Грудня 2020, 13:30
читать на русском

Колишньому президентові "Укрбуду" Максиму Микитасю повідомили про підозру у замовленні викрадення столичного юриста, яке відбулось 8 грудня.

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що 28 грудня на підставі обґрунтованих доказів замовникові, власникові відомої будівельної фірми "Укрбуд", повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

8 грудня на стоянці біля супермаркету NOVUS у Києві четверо осіб викрали юриста фірми, що надавала послуги власнику відомої будівельної компанії. Згодом поліціянти затримали виконавців. Правоохоронці також встановили безпосереднього замовника злочину, яким виявився Микитась. Серед організаторів - лідер злочинного угруповання (ув’язнений за вбивство) та кримінальний авторитет (перебуває в Російській Федерації). Їх затримали 9 грудня.

Читайте також

Злочин втілювали у кілька етапів та запланували заздалегідь. Спочатку отримали інформацію про жертву. Потім виконавці обманом виманили чоловіка на зустріч. Потерпілого перетягнули з водійського сидіння на пасажирське та вирушили у невідомому напрямку на його ж авто.

За вказівкою замовника юриста змусили написати боргову розписку на 800 тисяч доларів США.

Під час викрадення та затримання зловмисники повідомляли про хід подій організаторові, а той своєю чергою замовникові.

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.