Нардеп Іванчук раптово помер цієї ночі

Про причини смерті народного обранця не повідомляється
Нардеп Іванчук раптово помер цієї ночі
25 Вересня 2023, 09:19
читать на русском

Народний депутат, член групи "Довіра" Андрій Іванчук помер цієї ночі у віці 50 років.

Про це йдеться у повідомленні Телеграм-каналу Верховної Ради.

Сьогодні вночі відійшов у вічність народний депутат України, депутат 7-го, 8-го, 9-го скликань Андрій Іванчук. Мої щирі співчуття рідним та близьким у звʼязку з передчасною смертю", - написав спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Довідка: Андрій Іванчук народився 16 червня 1973 року в місті Івано-Франківську.

З 12 грудня 2012 до 27 листопада 2014 — народний депутат України 7-го скликання від партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", № 41 в списку. Заступник голови фракції, голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

Був членом партії "Фронт Змін", членом Ради та Бюро партії, з вересня 2009 по червень 2010 р. виконував обов'язки голови партії. Також обіймав посаду заступника голови Ради громадської організації, голови виконавчого комітету громадської організації "Фронт Змін". 15 червня 2013, після об'єднання "Фронту Змін" і Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", був обраний одним із заступників лідера "Батьківщини".

Помічений в порушенні ст. 84 Конституції України щодо особистого голосування у Верховній Раді.

На позачергових виборах до Верховної ради 2014 року обраний народним депутатом України 8-го скликання за партійним списком (№ 16 у списку) від Народного фронту.

Давній друг Арсенія Яценюка.

Був обраним народним депутатом України 9-го скликання у 88-му виборчому округу як самовисуванець. Член депутатської групи "Довіра". Член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Іванчук - активний учасник бійки у Верховній Раді 11 грудня 2015 року під час якої депутати "Народного фронту" побили Олега Барну. Приводом для бійки стало грубе поводження Барни з тодішнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Депутат звинувачений у корупції, податкових зловживаннях та силовому захопленні фітнес-центру “Софійський”. 4 вересня 2016 року Андрій Іванчук прилетів на Gulfstream G200 із Ніцци. Переліт цим літаком у середньому коштує 20 тисяч євро, це близько 600 тисяч гривень. Водночас згідно з декларацією за 2015 рік, народний депутат Андрій Іванчук заробив 891 тисячу 518 гривень. Отже, вартість оренди літака перевищує половину його офіційно задекларованого річного доходу.

Читайте також

1