Помер нардеп, якого звинувачують у розкраданні 20 мільйонів доларів з Ощадбанку

6 грудня помер народний депутат VI, VII, VIII скликань Станіслав Березкін
Помер нардеп, якого звинувачують у розкраданні 20 мільйонів доларів з Ощадбанку
Станіслав Березкін (Фото: Facebook)
6 Грудня 2020, 20:00
читать на русском

На 62-му році життя помер народний депутат трьох скликань Станіслав Березкін, який проходить обвинуваченим у справі про розкрадання 20 мільйонів доларів з Ощадбанку у 2013-2014 роках.

Про це повідомило видання "Деловая столица" з посиланням на власні джерела.

За попередньою інформацією, у нардепа відірвався тромб.

Довідка: Станіслав Березкін народився 12 травня 1959 року в селі Високі Байраки Кропивницького району.

У 1998 році був обраний депутатом Кіровоградської облради, був членом виконкому Кіровоградської міськради.

У лютому 2011 року пройшов до Верховної Ради за списками Блоку Юлії Тимошенко (досьє Юлії Тимошенко). Потім перейшов до фракції "Партії регіонів" і на наступних виборах був обраний вже від ПР.

21 лютого 2014 року вийшов зі складу фракції "Партії регіонів". У Верховну Раду VIII скликання обраний як самовисуванець по мажоритарному виборчому округу №100 в Кіровоградській області.

Березкін був одним з нардепів, які підписали скандальне подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки норм антикорупційного законодавства.

Крім того, Березкін проходить одним з обвинувачених у справі про розкрадання 20 млн $ з Ощадбанку у 2013-2014 рр.

Читайте також

Нагадаємо, 16 листопада новообраний міський голова Конотопа Сумської області Олександр Луговий помер від ускладнень коронавірусу.

28 жовтня стало відомо, що чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував на місцевих виборах, помер від COVID-19. Федорчук не дожив місяць до свого 61-го дня народження. Через смерть Федорчука у Борисполі проведуть повторні вибори.

29 жовтня міський голова Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко помер у Чернігові в обласній лікарні. У померлого була двобічна пневмонія і діагностований коронавірус.

У Павлограді Дніпропетровської області від коронавірусу помер колишній міський голова  Іван Метелиця, який був одним з претендентів на мерське крісло, але не переміг.

1