Нардеп Лубінець розповів, за що його оштрафував ВАКС

Парламентарій сплатив 1135 грн штрафу за рішенням суду
Ексклюзив
Нардеп Лубінець розповів, за що його оштрафував ВАКС
Дмитро Лубінець (фото: УНІАН)
15 Червня 2021, 22:00
читать на русском

Народний депутат України від фракції "За майбутнє" Дмитро Лубінець розповів, за що його оштрафував Вищий антикорупційний суд.

Подробиці інциденту Лубінець розповів в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Зокрема, відповідаючи на питання журналіста про те, чому нардеп пів року не ходив на допити до Національного антикорупційного бюро України і отримав штраф, Лубінець розповів, що до нього на роботу в Раду жодного разу не приходили детективи НАБУ:

Я неодноразово критикував і після цього ще більше критикую керівника НАБУ Артема Ситника. За весь цей час жодного дзвінка, жодного повідомлення, приходу на моє робоче місце до Комітету ВРУ співробітників НАБУ ніколи не було. Але вони надсилали кудись повістки, щоб отримати від мене пояснення в рамках кримінального провадження, де я проходжу як свідок. Потім пішли до Вищого антикорупційного суду і подали на мене адміністративну скаргу за те, що я не з’являюсь на допит як свідок, і накласти на мене адміністративний штраф 1135 грн. Я про це дізнався зі ЗМІ, - зазначив Лубінець.

Нардеп додав, що він зареєстрований у місті Волноваха Донецької області, але туди, за його словами, теж повісток не надходило.

Що ж до суті кримінальної справи, у якій Лубінець проходить як свідок і не з`являється на допити, нардеп повідомив наступне:

Наскільки мені відомо кримінальна справа відкрита за фактом, що я нібито отримував незаконну компенсацію за оренду помешкання у Києві під час попереднього скликання Верховної Ради. Хоча я офіційно прописаний у Волновасі. Власного житла у Києві ні я, ні члени моєї родини не мають. Тобто абсолютно логічно, на підставі закону, я отримував компенсацію і за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Нардеп додав, що не знає, на якому етапі опрацювання зараз перебуває це кримінальне провадження і все ще очікує на детективів НАБУ. Крім того, він додав, що справу відкрили на підставі звернення людини, яка офіційно перебуває в розшуку.

Найцікавіше, хоч це і не перевірена інформація, але цю кримінальну справу відкрили на підставі звернення людини, яка перебуває в Донецьку, яка організовувала незаконний референдум у місті Волноваха, на яку відкрите кримінальне провадження за статтею державна зрада. Він офіційно перебуває у розшуку і є членом одного з так званих державних органів "ДНР", - конкретизував Лубінець.

Парламентарій також сказав, що оплатив штраф, але оскаржує таке рішення НАБУ в суді.

У мене був вибір: або я одразу сплачую штраф, або чекаю доки мені заблокують усі банківські картки, або я оскаржую це рішення. Я вирішив дуже просто: я сплатив штраф, але я оскаржую це рішення, - підсумував Лубінець.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв`ю Лубінець розповів, наскільки вільне в Україні суспільство і наскільки воно обізнане у своїх правах, а крім того, назвав судову систему неефективною і корумпованою.

Читайте також