Нардеп-мільйонер Клочко отримує щомісяця 20 тисяч гривень компенсації за оренду житла

Декларація нардепа свідчить про мільйонні статки родини
Нардеп-мільйонер Клочко отримує щомісяця 20 тисяч гривень компенсації за оренду житла
Андрій Клочко / Фото: facebook.com/andrey.klochko.92
26 Січня 2022, 11:54
читать на русском

Народний депутат зі "Слуги народу" Андрій Клочко кожного місяця отримує 20 тисяч гривень з держбюджету на компенсацію оренди житла у Києві. При цьому Клочко з дружиною є офіційними мільйонерами.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Так, нардеп Клочко не має власного житла. Згідно з декларацією, він орендує квартиру площею 100 кв. м на околиці столиці. Для цього йому виплачують компенсацію. У 2019 році "слузі" виділили на це 20 тис. грн, у 2020 - близько 160 тисяч, у 2021 - 236 тисяч гривень. При цьому Клочко та його дружина Неля є офіційними мільйонерами.

Крім того, декларація нардепа свідчить і про його мільйонні статки: Клочко отримав 517 тисяч грн зарплатні і 820 тисяч грн від продажу авто. Водночас дружина отримала 368 тисяч грн з продажу транспортного засобу і майже 3,4 млн грн доходу від підприємницької діяльності. Разом вони задекларували 3,5 млн грн та 200 тисяч доларів готівкою.

Також родина придбала нові автомобілі впродовж останніх кількох місяців - Volvo 2017-го року (вартістю 900 тисяч грн) та Lexus 2018-го. Журналісти зазначили, що Lexus в декларації відсутній, бо, ймовірно, оформлений на дружину. Ціни на такі авто на вторинному ринку стартують від 1,3 млн.

Розслідувачі поспілкувались з Клочком та запитали, чи вважає він за нормальне отримувати компенсацію за оренду житла з державного бюджету, маючи такі високі прибутки. Нардеп відповів: "Я точно не порушую закон".

Нагадаємо, що 70-річна мати народного депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка купила дві квартири в Києві, будинок, земельні ділянкі та авто на суму 14,5 млн гривень за час роботи сина у Верховній Раді.

Читайте також

1