Нардеп розповів, чому в Україні хочуть заборонити алкоголь і тютюн

У законопроєкті ні про які втрати для бюджету мова не йде
Ексклюзив
Нардеп розповів, чому в Україні хочуть заборонити алкоголь і тютюн
Бар, алкогольні напої фото: pexels
22 Вересня 2021, 14:34
читать на русском

Народний депутат України від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу вважає законопроєкт, який забороняє продаж алкоголю і тютюну у звичайних магазинах, корисним для країни й людей.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.ua.

На запитання, чи не проти депутати цього проєкту, оскільки алкоголь і тютюн приносять уряду гроші й надходження, Мазурашу відповів, що країна нічого не втрачає.

"Бо це гроші"? Серйозно? Можна ставити на одну вагу здоров‘я нації та гроші?.. Але… Насправді ні про які втрати для бюджету мова не йде. Ті, які дуже хочуть, куплять у спеціалізованих магазинах. А "зекономлені" на тій продукції кошти люди все одно витратять - на щось корисніше, з чого теж йдуть відрахування в бюджет! Чи хтось думає, що людина, не купивши пляшку горілки чи пачку цигарок, ці кошти "закопає на городі"? Я вважаю, що це не скандальний, а корисний для країни і людей законопроєкт, - сказав він.

Нагадаємо, що у Верховній Раді 21 липня зареєстрували законопроєкт (№ 5805), яким пропонується заборонити продаж алкоголю та тютюнових виробів у супермаркетах.

Читайте також