Нардеп Веніславський переконує, що у парламентаріїв немає канікул і відпусток протягом воєнного часу

Канікули і відпустки нардепів не передбачені правовими засадами воєнного часу
Головне
Нардеп Веніславський переконує, що у парламентаріїв немає канікул і відпусток протягом воєнного часу
Федір Веніславський (фото: УНІАН)
6 Грудня 2023, 12:42
читать на русском

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський запевняє, що відпустки та канікули для народних депутатів до завершення дії режиму воєнного стану в Україні не передбачені.

Про це Веніславський заявив на брифінгу 5 грудня

 "З перших днів війни – 24 лютого 2022 року – Верховна Рада ухвалила рішення працювати в режимі одного пленарного засідання. Тобто, жодних канікул, жодних відпусток у народних депутатів немає.

Є норми Конституції, які вимагають закривати й відкривати чергову сесію — першого вівторка вересня і першого вівторка лютого, ми це робимо. А відпусток, перерв, канікул у роботі Верховної Ради не передбачається до завершення дії правового режиму воєнного стану".

Нагадаємо, майже всі депутати Верховної Ради, отримали стовідсоткову надбавку до свого посадового окладу за "інтенсивність праці".

Торік у липні нардепи підняли собі заробітну плату. Парламентарі проголосували проєкт постанови №7561 від 18.07.2022 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України".

Читайте також

1