Нардеп від "Слуг" вирішив випробувати на собі новий закон і пішов у декрет

Павло Фролов доглядатиме за новонародженою донькою у нарівні з дружиною
Нардеп від "Слуг" вирішив випробувати на собі новий закон і пішов у декрет
Павло Фролов (Фото: Слуга народу)
10 Червня 2021, 22:00
читать на русском

Народний депутат від партії "Слуга Народу" Павло Фролов першим серед колег по парламенту взяв відпустку за новим законом про рівні можливості матері та батька на догляд за дитиною, більш відомий як "декрет для тата".

Про це Фролов розповів в інтерв’ю представникам партії.

Щасливий батько розповів, що два місяці тому у нього народилася донька, тож нардеп вирішив узяти хоча б тиждень відпустки, щоб насолодитися батьківством і допомогти дружині доглядати дитину.

Хочу показати своїм прикладом, що взагалі така можливість тепер існує. Щоб чоловіки допомагали своїм дружинам, на рівних брали участь у вихованні, занурювались у батьківство з перших днів, — заявив він.

Нардеп розповів, що його відпустка триватиме 11 днів, і ці дати майже не припадають на пленарний тиждень. Необхідну роботу виконуватиме дистанційно, проте концентруватиметься саме на дитині.

Стараюся повністю "перемикнутися". Були лише невеличкі телевізійні включення, а так я повністю дні проводив із донькою. Враження чудові. Походити, погуляти, поносити на руках — це таке просте, але велике щастя. Дуже надихає та розслабляє, — заявив Фролов.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон, що прирівнює права батька до прав матері на догляд за дитиною, а також на поєднання трудової діяльності із сімейними обов'язками, усуває законодавчі прогалини в цих питаннях. Тобто чоловіки зможуть брати декретну відпустку, як і жінки.

Згідно з законом, право на одноразову оплачувану відпустку тривалістю 14 календарних днів при народженні дитини тепер матимуть:

  • чоловік, дружина якого народила дитину;
  • батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, за умови що вони спільно проживають;
  • інші повнолітні родичі дитини, які фактично доглядають за новонародженим.

Крім того, батькові дитини поряд з матір'ю дають право скористатися додатковою оплачуваною відпусткою для працівників, які мають дітей або дитину з інвалідністю, тривалістю 10 або 17 (за сукупністю) днів.

1