Нардеп-власник "Епіцентру" Герега має посвідку на проживання в Іспанії

Від  початку повномасштабного вторгнення і до травня 2023 року Олександр Герега провів закордоном сумарно 209 днів
Головне
Нардеп-власник "Епіцентру" Герега має посвідку на проживання в Іспанії
Олександр герега
13 Грудня 2023, 14:42
читать на русском

Народний депутат, співвласник мережі гіпермаркетів "Епіцентр" Олександр Герега у щорічних деклараціях вказав, що з 2021 року має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії.

Про це пишуть "Схеми" із посилання на держреєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня.

Так, у поданих деклараціях за 2021 та 2022 роки Герега зазначив, що і він, і його дружина Галина Герега мають посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. У декларації за 2020 рік такий документ нардеп не вказував, зазначають журналісти.

Також Герега задекларував кілька об’єктів нерухомості в Іспанії - житловий будинок та земельні ділянки сукупною вартістю близько 100 мільйонів гривень.

"Зокрема, це житловий будинок площею 455 квадратних метрів і вартістю близько 3 мільйонів гривень, "ізольоване житло" та земельну ділянку площею 3180 квадратних метрів, ціною у понад 62 мільйони гривень, і ще одну "ділянку з житлом" - площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 мільйонів гривень.

Всі ці об’єкти записані на дружину депутата - Галину Герегу. У неї ж, відповідно до декларації, сукупно понад 1 мільйон євро на рахунках в двох іспанських банках у Валенсії", - пишуть "Схеми".

За даними журналістів, з початку повномасштабного вторгнення і до травня 2023 року Олександр Герега провів закордоном сумарно 209 днів.

Раніше "Слідство.Інфо" писало про коштовну нерухомість подружжя Герег в іспанському містечку Бенікасім, частину з якої місцеві медіа оцінили у майже шість мільйонів євро. Дві сусідні ділянки там Галина Герега придбала у 2017 і 2018 роках.

Довідка: Група компаній "Епіцентр" об’єднує торговельні мережі "Епіцентр" та "Нова лінія", інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг "Епіцентр-Агро", заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство ЦБМ "Осмолода" та логістичні потужності. Мережа "Епіцентр" – найбільша в Україні в сегменті товарів для дому та будівництва. Станом на жовтень 2023 року мережа ритейлера об’єднувала 72 чинних торговельних центри в усіх регіонах країни.

Нагадаємо, компанії "Епіцентр" і "Нова лінія" Олександра і Галини Герег 8 років виплачували зарплату Геннадію Гальчуку - ексдиректору гіпермаркету "Епіцентр" у Макіївці, який після 2014 року залишився на окупованій частині Донеччини і продовжив управляти створеною замість "Епіцентрів" мережею "Галактика", котра зареєстрована за правилами підконтрольних РФ адміністрацій.

Читайте також