Нардепа Гончаренка вдруге не відпустили на сесію ПАРЄ

Відрядження не підписали за день до вильоту
Нардепа Гончаренка вдруге не відпустили на сесію ПАРЄ
26 Вересня 2023, 11:20
читать на русском

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що йому вдруге не підписали розпорядження на виїзд за кордон для участі у конференції Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбудеться у Дубліні.

Про це парламентар написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, у Дубліні 27 вересня розпочнеться конференція спікерів парламентів 46 країн Ради Європи, де він мав представляти Україну як член Бюро ПАРЄ. Також подію має відвідати голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який відмовився підписувати документи на відрядження.

Від України могло бути два представника – Стефанчук і я. Але попри подані документи він не підписав мені розпорядження на відрядження", - заявив Гончаренко.

Гончаренко додав, що відрядження у Дублін йому не підписали за день до вильоту.

"Це геніально. Розсваритися з Польщею, тепер посваритися з групою консерваторів в Європі, яка за відсутності очільника групи вирішила направити мене на конференцію, і зганьбитися в Раді Європи на рівному місці", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада також не дозволила Гончаренку взяти участь у конференції ПАРЄ. Тоді партія "Європейська солідарність" заявила про тиск із боку влади, додавши, що "повʼязує блокування міжнародної діяльності Олексія Гончаренка виключно з його належністю до фракції меншості і критичну позицію щодо Офісу президента, який перебрав на себе в тому числі ручне управління парламенту".

Після скандалу з черговим "слугою народу" Юрієм Арістовим стало відомо, що народним депутатам заборонили виїжджати за кордон. При цьому для кожного нардепа, який поїхав на відпочинок, відповідальність чомусь різна: хтось склав мандат, а хтось і надалі працює в парламенті.