Нардепа Трухіна судитимуть за хабар поліцейському

Нардеп пробував підкупити патрульного, щоби втекти з місця ДТП
Головне
Нардепа Трухіна судитимуть за хабар поліцейському
Трухін Олександр (фото: facebook.com/aleksandrtrukhin40)
23 Грудня 2022, 10:15
читать на русском

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спрямував до суду обвинувальний акт щодо чинного народного депутата України Олександра Трухіна, підозрюваного у справі щодо спроби підкупу співробітників патрульної поліції після ДТП за його участі.

Про це повідомила пресслужба САП у Telegram.

Акт було скеровано за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України. Слідчі з’ясували, що в серпні 2021 року народний обранець пропонував правоохоронцям "150 тисяч", не називаючи конкретну грошову одиницю, щоб безперешкодно залишити місце ДТП.

7 вересня Трухіну було оголошено підозру за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу, а 28 вересня слідство закінчилося, і сторона захисту отримала доступ до матеріалів для ознайомлення.

За цією справою народному депутату загрожує штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів українців, обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або ж позбавлення волі на такий же строк.

Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

7 лютого патрульного Сергія Петрика викликали до ДБР на допит як свідка.

7 вересня 2022 року НАБУ та САП повідомили народному депутату Олександру Трухіну про підозру у пропонуванні хабаря правоохоронцям.

21 вересня Трухіну, якого підозрюють у спробі підкупу працівників поліції після ДТП за його участі минулого літа, суд призначив заставу у розмірі майже 50 тисяч гривень.

Читайте також

1