Нардепу Трухіну повідомили про підозру у справі про спробу підкупу поліцейських

Після скандалу депутат вирішив призупинити своє членство у парламентській фракції "Слуга Народу"
Головне
Нардепу Трухіну повідомили про підозру у справі про спробу підкупу поліцейських
Олександр Трухін Фото: sluga-narodu.com
7 Вересня 2022, 20:00
читать на русском

У середу, 7 вересня, НАБУ та САП повідомили народному депутату Олександру Трухіну про підозру у пропонуванні хабаря правоохоронцям. 

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

За версією слідства, у серпні 2021 року народний обранець запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, - йдеться у повідомленні.

Нардеп Трухін, коментуючи у Фейсбуці цю інформацію, підтвердив, що отримав від САП підозру.

Він запевнив, що на вручення з‘явився добровільно, "нікуди не втікав і втікати не збираюся".

Також нардеп знову заявив про свою невинуватість:

Мій дім Україна, який я не покидав і ніколи не покину, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах для нашої Перемоги. А це - і евакуація людей, і пошук військового обладнання по всьому світу та його доставка в Україну, і багато іншої роботи, про яку розкажу колись своїм онукам. Попри це все, даю слово співпрацювати зі слідством і брати участь у всіх слідчих діях. Мені немає чого приховувати і я буду у законний спосіб доводити свою невинуватість.

Він також заявив, що попросив голову фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамію тимчасово призупинити своє членство у ній:

А для того, щоб ця справа не кидала тінь на репутацію всієї нашої команди, звертаюся до голови фракції Давида Арахамії з проханням призупинити моє членство у фракції "Слуга Народу" на період розслідування.

Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

7 лютого патрульного Сергія Петрика викликали до ДБР на допит як свідка.

Читайте також