Скандальна ДТП з Трухіним: водію призначили штраф у 850 гривень

Внаслідок цього ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей
Скандальна ДТП з Трухіним: водію призначили штраф у 850 гривень
ДТП з депутатом Трухіним Фото: centernews.com.ua
24 Серпня 2022, 22:03
читать на русском

У справі скандальної ДТП з народним депутатом Олександром Трухіним винесли вирок. Водію, який їхав в авто з нардепом і взяв на себе провину за аварію з потерпілими, суд призначив 850 гривень штраф.

Про це повідомляє "Українська правда" і Єдиний державний реєстр судових рішень.

Дарницький суд Києва виніс відносно Віктора Склеми, який у 2021 році потрапив у ДТП разом з депутатом ВР від "Слуги народу" Олександром Трухіним, відповідну постанову. Тоді Склема заявив, що за кермом сидів саме він.

9 серпня суддя Олена Лужецька визнала його винним в аварії та призначила 850 грн штрафу у якості адміністративного стягнення, – йдеться у повідомленні.

Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

7 лютого патрульного Сергія Петрика викликали до ДБР на допит як свідка.

Читайте також