ДТП за участі нардепа Трухіна: ДБР показало, хто був за кермом - відео

Слідчі вивчили відео з понад тисячі камер спостереження
Головне
ДТП за участі нардепа Трухіна: ДБР показало, хто був за кермом - відео
ДТП за участі Трухіна Фото: dbr.gov.ua
7 Лютого 2022, 12:29
читать на русском

Державне бюро розслідувань продовжує розслідувати справу ДТП за участі народного депутата Олександра Трухіна.

У пресслужбі ДБР 7 лютого показали відео з камер спостереження і заявили, що за кермом Audi A8 "перебувала особа в одязі червоного кольору".

Слідчі вивчили матеріали з відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували пересування машини народного депутата України Олександра Трухіна у день ДТП. Слідчі Бюро виявили, що на усіх камерах від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 перебувала особа в одязі червоного кольору. Зокрема, це зафіксувала й остання, на той час робоча камера, розташована у центрі міста Бориспіль, - зазначається у повідомленні.

У бюро кажуть, що сама аварія трапилася на ділянці дороги, де камери спостереження було демонтовано.

Зазначається, що було призначено низку експертиз, які б установили особу водія у момент ДТП. Наразі завершено чотири експертизи, остання – п’ята – триває.

Після її завершення можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія, - кажуть у ДБР.

У бюро наголошують, що слідчі "провели велику роботу, дослідили великий обсяг інформації, зокрема матеріали справи наразі налічують понад 5 томів".

ДТП за участі Трухіна Фото: dbr.gov.ua

Після початку розслідування ДБР зверталося офіційно до поліції, щоб надали усі матеріали, але з невідомих причин ці матеріали надані не були.

Також бюро з’ясовує, чому відео з нагрудної камери патрульного Сергія Петрика, яке опублікували ЗМІ, не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ.

Допитана значна кількість свідків, у тому числі народний депутат, інші учасники пригоди, поліцейські. Зокрема, сьогодні на допит як свідка слідчі Бюро викликали повторно поліцейського, відео з камери якого поширило інтернет-видання. Слідчі мають з’ясувати, серед іншого, чому він не повідомив на попередньому допиті у ДБР цю інформацію, - додали у ДБР.

Зазначається, що намірів оголошувати підозру поліцейському слідчі не планують.


Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

7 лютого патрульного Сергія Петрика викликали до ДБР на допит як свідка.

Читайте також

1