Нардепи ініціюють відставку Лазебної з посади міністра соцполітики - Качура

На думку нардепів міністерка фактично знищує санаторні школи-інтернати і спецшколи
Нардепи ініціюють відставку Лазебної з посади міністра соцполітики - Качура
Марина Лазебна (Фото: Мінсоцполітики)
29 Квітня 2021, 19:09
читать на русском

Депутати ініціюють відставку Марини Лазебної з посади міністра соціальної політики України.

Про це на брифінгу повідомив народний депутат України від партії "Слуга народу" Олександр Качура, передає УНІАН.

Качура (досьє Олександра Качури) вважає, що нині відбувається знищення санаторних шкіл-інтернатів і спеціальних шкіл. Зокрема, вже ліквідовано 26 таких навчальних закладів.

У нас немає жодного морального права терпіти далі те, що відбувається зі сторони центрального органу виконавчої влади - Мінсоцполітики. І за пропозицією колег - у нас є консенсус, бо ми провели опитування серед усіх політичних фракцій - ми розпочинаємо збір підписів за відставку цього міністра. Нам не потрібен міністр, який робить все для того, щоб знищити фактично соціальну сферу, - розповів депутат.

Його колега по фракції Павло Сушко повідомив, що нинішній міністр звернулася до президента, щоб заветувати закон, ухвалений парламентом 13 квітня, щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу.

За його словами, з такою позицією міністерства погодитися не можна, оскільки санаторні школи-інтернати залишаються на сьогодні унікальними надавачами спеціальних реабілітаційних послуг.

Читайте також

1