Нардепи з ОПЗЖ поскаржилися на "неможливу атмосферу" в туалеті Ради

Народні обранці нажалілися віцеспікеру Стефанчуку на колег, що курять айкоси
Нардепи з ОПЗЖ поскаржилися на "неможливу атмосферу" в туалеті Ради
Руслан Стефанчук Фото: Верховна Рада України у Фейсбуці
18 Березня 2021, 18:19
читать на русском

Сьогодні, 18 березня, під час сесійного засідання у залі Верховної Ради народні депутати обговорювали проблему паління в туалетах парламенту.

Про це пише УНІАН.

Розмову про паління у туалетах почав нардеп від "Опозиційної платформи - за життя" Олександр Лукашев. Він розповів про те, що через запахи в кулуарах стало погано співробітнику охорони Ради.

Я б хотів звернути колективну увагу депутатів на те, що біля правого входу в сесійну залу знепритомнів поліціянт. Бо він задихається від того запаху, який іде від айкосів. У кулуарах не можна перебувати, - повідомив Лукашев.

За його словами, охоронці попросили депутата привернути увагу до цієї ситуації, тому що вони "не можуть далі виконувати свої професійні обов'язки".

Читайте також

Згодом Лукашев додав, що "журналісти... постійно також порушують це правило і в чоловічому туалеті зробили неможливу атмосферу".

Краще нехай п'ють, ніж отруюють наше повітря, - підсумував нардеп.

У відповідь перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук (досьє Руслана Стефанчука) закликав депутатів не палити в парламенті.

Я хочу звернутися до Апарату Верховної Ради, до народних депутатів: ВР не є IQOS-friendly. Тому я дуже прошу використовувати їх тільки в місцях, відведених для вживання відповідних засобів, - сказав Стефанчук.

Нагадаємо, 2 грудня 2020 року Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт, в якому заборонила продаж електронних сигарет українцям до 18 років.

1