У Данії арештували поляків і українців за контрабанду сигарет на 13 мільйонів євро

Підозрюваних затримали під час спільної операції данських, голландських і польських поліціянтів
У Данії арештували поляків і українців за контрабанду сигарет на 13 мільйонів євро
Виробництво контрабандних сигарет (Фото: Європол)
9 Березня 2021, 19:10
читать на русском

У Данії 13 громадян України і Польщі заарештували за виробництво і контрабанду підроблених сигарет вартістю 13 мільйонів євро.

Про це повідомив  пресцентр Європолу.

Всього 13 осіб були арештовані в Данії за підозрою в контрабанді підроблених сигарет, які випускалися на підпільній фабриці і призначалися для збуту в Великій Британії. Серед заарештованих - громадяни Польщі та України. Вилучено 11 мільйонів сигарет, 11 тонн сировини тютюну і повна лінія виробництва. Триває судова експертиза, щоб встановити виробничу потужність цієї фабрики, яка попередньо оцінюється в мільйони сигарет в тиждень, - йдеться в публікації.

Читайте також

В Європолі зазначили, що на "чорному ринку" Великої Британії вартість вилучених виробів сягає 13 мільйонів євро. Крім того, правоохоронці затримали вантаж з контрабандою сигарет на 1 мільйон євро в морському контейнері в Нідерландах.


Контекст. 18 вересня у Польщі правоохоронці викрили діяльність незаконної тютюнової фабрики і затримали 16 людей. 12 затриманих — українці. Збитки від незаконної діяльності оцінили у понад 6,5 мільйона злотих. У разі ж переправляння контрабандних сигарет за кордон збитки сягають 40 мільйонів злотих.