Нардепка Мезенцева може очолити ПАРЄ

Глава української делегації може очолити ПАРЄ у 2022 році
Головне
Нардепка Мезенцева може очолити ПАРЄ
Марія Мезенцева (фото: ФБ)
21 Січня 2022, 19:53
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу", голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева може стати президентом ПАРЄ. Голосування пройде наступного тижня.

Про це йдеться на Facebook сторінці делегації Верховної ради в ПАРЄ.

Відомо, що 24 січня 2022 року в Страсбурзі розпочнеться перша частина сесії ПАРЄ, а одним з питань порядку денного є обрання президента асамблеї на 2022 рік. Якщо є дві і більше кандидатури, то проводиться таємне голосування.

Користуючись правом, наданим регламентом асамблеї, 31 член асамблеї з різних національних делегацій ПАРЄ, в порядку, передбаченому регламентом, висунули на посаду президента ПАРЄ пані Марію Мезенцеву, керівника постійної делегації Верховної ради в ПАРЄ, - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що українська делегація продовжує отримувати підписи членів ПАРЄ з різних країн. Зазначимо, загалом в асамблеї представлено 47 країн.

Нагадаємо, 11 січня 2021 року делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні обрала нову главу делегації України в ПАРЄ. Марія Мезенцева замінила на цій посаді Єлизавету Ясько.

Читайте також

1