Нардепка Підласа, яка пропонує обкласти українців додатковими податками, прийшла до Ради в блузці за 1,7 тисячі доларів

Раніше Підласа прийшла до Ради із сумкою Dolce&Gabbana за €1 375
Нардепка Підласа, яка пропонує обкласти українців додатковими податками, прийшла до Ради в блузці за 1,7 тисячі доларів
19 Січня 2024, 16:43
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу", голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа запропонувала збільшити податок для українців, які заробляють від 20 тис. грн на місяць, а також підвищити військовий збір до 3% замість 1,5%. Вона додала, що можна було б запровадити окремі податки на розкіш. Проте користувачі мережі помітили любов до розкоші і у самої депутатки.

Чимало українців відреагували на заяви Підласої з обуренням. До того ж сама нардепка обирає для себе люксові бренди. У мережі помітили, що речі депутатки коштують у рази більше, аніж середня зарплата українців. Так, до прикладу, у щоденному образі голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету помітили зелену сатинову блузу від Gucci за $1700.

Зауважимо, також українці пригадали як декілька років тому Підласа прийшла до Ради із сумкою Dolce&Gabbana за €1 375 – що на той момент дорівнювало середній місячній зарплаті народних депутатів. При цьому, вона намагалася сховати від камер логотип бренду – імовірно, щоб уникнути скандалу.

Нагадаємо, в Україні в разі додаткової мобілізації значно збільшиться кількість військовослужбовців і держава потребуватиме 300 млрд грн на їх забезпечення. Тому народна депутатка від «Слуги народу», голова Комітету Ради з питань бюджету Підласа запропонувала збільшити військовий збір та ввести податки на розкіш.

"Якщо це новий айфон, який 60-70 тис. грн, то він може оподатковуватись додатковим митом. Якщо ви заробляєте від 20 тис. грн, наприклад, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. І це би допомагало утримувати наше військо", – наголосила Підласа.

Нагадаємо, раніше нардепка Ольга Василевська-Смаглюк розповідала, що народні обранці замислюються про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" з метою відшкодування витрат на посилення мобілізації в Україні. Але, таке нововведення стосуватиметься не всіх українців.

"Якщо закон про чергову хвилю приймуть, на неї знадобиться понад 300 мільярдів гривень. Це за дуже скромними підрахунками. Зараз один день війни коштує 5 мільярдів. Після ухвалення закону день війни значно подорожчає. А в казні що? Казна чекає траншу, якого досі немає ”, - написала нардеп.

Василевська-Смаглюк закликає "навести лад на митниці", де за її даними, недоотримання сягає 22 мільярдів грн і пропонує звернути увагу на зарплати у держсекторі, держпідприємствах та муніципалітетах.

Перед тим в Офісі президента розглядали ідею встановлення броні від мобілізації для тих, хто платить високі податки. Однак потім від неї відмовилися, назвавши дискримінаційною.

Читайте також

1