Нардепка Скороход розповіла про те, як її обібрав чоловік

Політикиня розказала, що ексчоловік списав її майно, а також про те, навіщо їздить на ділові зустрічі за кордон з дитиною
Нардепка Скороход розповіла про те, як її обібрав чоловік
Анна Скороход Фото: facebook.com/A.Skorokhod
6 Квітня 2024, 16:48
читать на русском

Колишня “слуга народу”, а тепер депутатка групи “За майбутнє” Анна Скороход розповіла про судові “розбірки” з ексчоловіком через майно та як втратила свої накопичення у криптовалюті. А також про те, що через обмеження вимушена брати свого чотирирічного сина у закордонні робочі поїздки.

Про це пише видання Інформатор.

“Мало хто з представників опозиції їздить за кордон. Для цього треба запрошення парламенту або уряду іншої держави, яких мізер. Ще можуть виїжджати жінки із малолітніми дітьми. Якщо я знаю, що можу вплинути, посприяти у гуманітарному питанні… Щоб провести такі переговори, треба виїжджати за кордон. Зі мною їздить дитина, щоб я могла перетнути кордон. Якщо чесно, то смішно тому, що я вирішую не особисті питання, а маю тягнути з собою дитя, аби ми могли допомогти в умовах війни країні”, - розповідає Скороход.

Крипту вкрав чоловік

У 2021 році Анна Скороход задекларувала 162 біткойни - 118 належали її тодішньому чоловіку Олексію Алякіну, а депутатці 44. Зараз її BTC вартують 3 мільйони доларів. В наступних деклараціях це майно вже не вказано.

Скороход стверджує, що втратила доступ до своїх криптогаманців. За її словами, усі операції здійснював Олексій Алякін, а після розлучення він забрав ключі до гаманців, тому нардепка не може отримати до них доступу.

“Біткоїни не зникли. Мій колишній чоловік забрав усе. Я подавала в поліцію заяву, іде кримінальна справа. Бо він і майно з мене списав. Унікальна людина, громадянин російської федерації, який кинув багато дуже людей. Але чомусь ним не цікавляться правоохоронні органи. Справу вже передано до суду. Було одне засідання про запобіжний захід, та мене не попередили. Але голова Вишгородського суду написала в ухвалі, що вона вбачає сімейні відносини. Ну якщо особа може списати у своєї колишньої дружини майно і це сімейні відносини, то, мабуть у судді своє окреме бачення сімейного кодексу України. Всяке буває у житті, у що тільки не вляпаєшся. Рішення не має, продовжується судовий розгляд”, - каже депутатка.

Але попри скандальний поділ майна, самій екс"слузі" у розпал повномасштабного вторгнення вдалося придбати собі квартиру у Києві за 1 288 800 грн, - це вона вказала у декларації за 2023 рік. А окрім цього отримала право користування двома автівками: Volkswagen Multivan 2014 року випуску та Renault Master 2016-го.

Як просувається справа Полякова

“Інформатор” також спитав Скороход, що відбувається зі справою про смерть депутата Антоном Полякова. Як відомо, в них були стосунки, закохані навіть планували одружитися. Але за місяць до весілля, у жовтні 2021 року Антон Поляков помер у таксі. Правоохоронці повідомили, що токсикологічна експертиза виявила в організмі Полякова невелику дозу алкоголю і наркотику метадону. Анна Скороход стверджувала, що його вбили.

“По справі продовжується досудове слідство. Я не можу розкривати дані, на жаль. Я не знаю чого так довго, чи через війну, чи ні, це питання до правоохоронних органів”, - відповіла жінка.

Читайте також

1