Народні депутати з "Голосу" просять президента відкликати Фокіна з ТКГ

Під відповідним запитом вже встигло підписатися 49 народних депутатів
Народні депутати з "Голосу" просять президента відкликати Фокіна з ТКГ
Фото: Соломія Бобровська
29 Вересня 2020, 16:37
читать на русском

Народний депутат із фракції "Голос" Соломія Бобровська підготувала депутатський запит до президента України з проханням відкликати Вітольда Фокіна з української делегації Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомила депутатка у Facebook, під запитом вже встигло підписатися 49 народних депутатів.

“Фокін - на вихід”(2)Збираю підписи під депутатським запитом до Президента про виведення Фокіна зі складу...

Gepostet von Соломія Бобровська am Dienstag, 29. September 2020

Не впевнена, що усі нардепи підтримають цю ініціативу, але це точно покаже справжні обличчя кожного парламентаря, – вважає Бобровська.

Вона оприлюднила копію депутатського запиту:

Фото: сторінка Соломії Бобровської у Facebook

Фото: сторінка Соломії Бобровської у Facebook

Бобровська вважає, що заяви Фокіна про проведення виборів на окупованих територіях, про особливий статус Донбасу і про припинення війни на сході "не тільки паплюжать наш авторитет на міжнародній арені, але й демонструють Путіну "зелене" світло для реалізації його кривавих планів на наших територіях".

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Мережі розгорівся скандал після заяви Марії Фокіної про те, як її дідусь Вітольд Фокін потрапив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, вона домовилась про цю роботу для дідуся зі своїм давнім другом Андрієм Ермаком.

Пізніше, джерела "Парламент UA" в офісі президента повідомили, що насправді участь Фокіна у делегації була умова експрезидента Леоніда Кравчука.

Читайте також

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що депутати Верховної Ради хочуть поспілкуватися із заступником голови української делегації в ТКГ Вітольдом Фокіним та почути пояснення його останніх заяв. Якщо він захоче піти з ТКГ, то тримати його ніхто не буде.

Сам Вітольд Фокін вже вибачився за свої заяви, зокрема, за те, що вжив слово "повстанці" щодо бойовиків на Донбасі.

1