Наслідки обстрілу Києва: постраждали десять людей - фото, відео

Ворожий снаряд потрапив у багатоквартирний будинок в Шевченківському районі столиці
Наслідки обстрілу Києва: постраждали десять людей - фото, відео
Наслідки обстрілу Києва Фото: facebook.com/DSNSKyiv
29 Квітня 2022, 09:31
читать на русском

Увечері 28 квітня окупанти обстріляли Київ, снаряд влучив у багатоповерхівку в Шевченківському районі столиці.

Як повідомили в КМДА, унаслідок ворожого російського обстрілу багатоквартирного будинку постраждали 10 людей, з них четверо отримали поранення та були госпіталізовані.

Увечері було влучання ракети по багатоквартирному житловому будинку в Шевченківському районі. Рятувальники та медики спрацювали оперативно та професійно. Постраждало 10 осіб. Евакуйовано 6 осіб, 4- отримали поранення та госпіталізовані, - йдеться у повідомленні.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що рятувальники розібрали завали в багатоповерховому будинку в Шевченківському районі.

За його словами, будинок був новим та малонаселеним, тому під час обстрілів у ньому перебувало "небагато мешканців".

Київ продовжує перебувати під прицілом ворога. Вчорашня атака, ракети в мирні будинки - тому свідчення. Слава Богу, ніхто не загинув. Але є постраждалі. 4 людей госпіталізували. Усього за понад 2 місяці варварського вторгнення росії в столиці поранені 435 мирних жителів. Більш як 100 загинули, серед них - 4 дитини, - додав Кличко.

Він нагадав киянам про необхідність не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

Обстріл Києва відбувся якраз під час перебування у столиці генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Президент Володимир Зеленський прокоментував дії окупантів:

Російські удари по Маріуполю не припинялися навіть тоді, коли пан Генеральний секретар ООН був на перемовинах у Москві. І сьогодні, одразу після завершення наших перемовин у Києві, у місто полетіли російські ракети. П'ять ракет. І це багато говорить про справжнє ставлення Росії до глобальних інституцій. Про намагання російського керівництва принизити ООН і все, що уособлює Організація. А отже, це вимагає відповідної потужної реакції. Російські ракетні удари по Україні, по Києву, Фастову, Одесі, Хмельницькому та інших містах, укотре засвідчують: ще не можна розслаблятися. Не можна думати, ніби війна вже закінчується. Нам ще потрібно боротися. Ще потрібно гнати окупантів.

Також на обстріл Києва відреагував глава європейської дипломатії Жозеп Боррель. У Твіттері він написав, що шокований російськими ударами по Києву.

За його словами, росія знову "демонструє свою кричуще нехтування міжнародним правом".

Нагадаємо, Київ удосконалює укріплення з усіх напрямків для більшого захисту. Водночас влада закликає жителів не повертатись до столиці, оскільки війна ще не закінчена.

Читайте також