Наступного тижня дев'ять областей можуть вийти з "червоної" зони карантину - Ляшко

МОЗ подало прохання скликати комісію ТЕБ та НС
Головне
Наступного тижня дев'ять областей можуть вийти з "червоної" зони карантину - Ляшко
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
3 Грудня 2021, 13:18
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що наступного тижня 8-9 областей можуть вийти з "червоної" зони карантину.

Про це Ляшко сказав журналістам 3 грудня, пише РБК-Україна.

Щодо областей, які можуть вийти (ред. - із "червоної" карантинної зони), Міністерство охорони здоров'я подало вже на Кабінет міністрів України прохання скликати Комісію ТЕБ та НС. Там потенційно готові вже 8 областей вийти, завтра очікуємо ще й 9-ту. Тому наступного тижня буде засідання Комісії ТЕБ та НС, де ми будемо розглядати це питання, - зазначив Ляшко.

Як свідчать дані МОЗ, станом на 3 грудня лише чотири області перебувають у "жовтій" зоні карантину (Харківська, Кіровоградська, Тернопільська, Чернівецька). Ще два регіони - "помаранчеві" (Закарпатська та Полтавська області). Інші 18 областей та Київ досі "червоні".

Нагадаємо, що Луганська область, як і Львівська область, відмовилася залишати "червону" зону карантину, незважаючи на стабілізацію COVID-показників.

Міністерство охорони здоров'я на прохання мерів областей України перегляне вимоги обмеження у "червоній" зоні карантину для маршруток та автобусів.

Читайте також