Наступного тижня Запорізька область може вийти з "червоної" зони карантину

Перехід в іншу зону також залежить й від того, наскільки безпечно люди проведуть травневі свята
Наступного тижня Запорізька область може вийти з "червоної" зони карантину
Карантин, локдаун фото: УНІАН
29 Квітня 2021, 15:31
читать на русском

Наступного тижня Запорізька область може вийти з "червоної" зони карантину, хоча всі показники (заповненість місць в лікарнях, перевищення епідемічного порогу та виявлення нових випадків інфікування) відповідають саме цій зоні.

Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час брифінгу у четвер, 29 квітня.

За його словами, в області спостерігається більше одужань, ніж нових хворих за добу. Тому динаміка позитивна.

Ми в червоній зоні по всіх показниках. Ситуація, як і коли ми вийдемо, залежить від кожного з нас. На сьогодні позитивна тенденція є, але разом із тим, в лікарнях заповнені 53% ліжок з киснем. Раніше було 55%. В місті Запоріжжі ситуація трошки інша - 78% місць заповнені. По тих тенденціях, які маємо на сьогодні, наступного тижня маємо вийти із червоної зони, якщо безпечно проведемо початок травневих свят, - сказав мер.

Старух нагадав, що влада не вводитиме додаткові обмеження на вихідні. Водночас розраховує на відповідальність людей щодо дотримання правил безпеки, оскільки статистика попередніх місяців вказує на те, що після двох тижнів після свят відбулося зростання кількості хворих.

Місцева влада домовилась з церковниками щодо проведення богослужінь в онлайн-форматі. Також у храмах збільшать кількість служб.


Контекст. Міністерство охорони здоров'я 29 квітня оновило розподіл на карантинні зони в Україні. Запорізька область досі перебуває у "червоній" зоні карантину.

За минулу добу в Запорізькій області виявили 546 нових випадків захворювання на COVID-19, а також зробили 1 049 щеплень.

Читайте також наш матеріал: Великдень в Україні: які карантинні заборони діють в областях

Читайте також