НАТО підтримує Україну не лише на словах, але й на ділі - Столтенберг

Альянс та партнери надають підтримку Україні від 2014 року
Головне
НАТО підтримує Україну не лише на словах, але й на ділі - Столтенберг
Йенс Столтенберг (фото: elmundo.es)
13 Квітня 2021, 15:35
читать на русском

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну в умовах російської агресії. Це відбувається не тільки на словах, а й на ділі незмінно від 2014 року.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Столтенберг наголосив, що НАТО надає значну підтримку Україні від 2014 року. Водночас між сторонами розвинулось "сильне партнерство", яке тільки посилилося впродовж останніх років. Зокрема за допомогою надання Україні спеціального статусу партнера з розширеними можливостями.

За його словами, Альянс висловило сильну політичну підтримку територіальній цілісності та суверенітету України, союзники та НАТО надають і практичну підтримку, допомагають будувати інституції у сфері безпеки та оборони, модернізувати Збройні сили.

Союзники також надають навчання, участь у спільних навчаннях, а також підтримують іншим чином. Це важливе партнерство, і воно демонструє цінність, яку НАТО надає партнерству з Україною, - сказав Столтенберг.

Читайте також

Генсек НАТО наголосив на обмеженій кількості партнерів з розширеними можливостями.

Тепер і Україна. Це - платформа, щоб і далі зміцнювати наше політичне і практичне співробітництво, працювати разом. Це добре для України, і добре для союзників по Альянсу. Я вітаю оновлені зобов'язання і сильні сигнали важливості тісного партнерства, яке демонструється за допомогою партнерства з розширеними можливостями, - сказав він.

Також Столтенберг зазначив, що НАТО збільшило присутність у Чорноморському регіоні і Чорному морі через російську агресію. Своєю чергою, союзники по НАТО також відповіли збільшенням готовності сил, посиленням присутності у східній частині альянсу, в Балтійському регіоні.

Все це було зроблено як реакція на агресивні дії Росії щодо України. Це підтримка, яка демонструє не тільки слова, а й справи, і під час зустрічі сьогодні ми також обговорювали, як і далі можемо підсилити наше партнерство і демонструвати підтримку Україні, - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, що у НАТО заявили, що ніколи не визнають анексію Криму. Росія повинна припинити ескалацію біля українських кордонів, припинити провокації та зменшити напругу.

Читайте також

1