Науковець назвав причини спаду захворюваності на COVID-19 в Україні

В країні розповсюджений штам коронавірусу, який не такий уже й контагіозний, як у Європі
Науковець назвав причини спаду захворюваності на COVID-19 в Україні
Коронавірус (фото: Pexels)
28 Грудня 2020, 09:25
читать на русском

У Національній академії наук України назвали ймовірні причини спаду коронавірусу в Україні. Серед науковців існує думка, що люди почали розуміти небезпеку та виконують рекомендації щодо дотримання карантинних заходів безпеки.

Про це розповів академік НАН Сергій Комісаренко в інтерв'ю РБК-Україна.

Академік вважає, що головний чинник спаду захворюваності - це поведінка самого вірусу, а також зміна його контагіозності (здатності поширюватись від людини до людини, - ред.).

За його словами, наразі немає новин про те, що вірус стає більш чи менш летальний, що він спричиняє більш жорстке чи полегшене захворювання. Поведінка вірусу щодо перебігу захворювання не змінилась, а от його контагіозність змінюється.

Читайте також

На думку академіка, в Україні розповсюджений штам коронавірусу, який не такий уже й контагіозний, як у Європі. Комісаренко назвав ще одну причину спаду коронавірусу.

Другий чинник, також вкрай важливий - це те, що наші люди поступово починають розуміти небезпечність вірусу та захворювання COVID-19, яке він викликає, і починають більш ретельно виконувати рекомендації карантину: маски, миття рук і дистанціювання, - зазначив він.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається спад захворювання на коронавірус. Так, 4 385 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 28 грудня 2020 року.

1