Навколо туристичного курорту в Єгипті побудували 36-кілометровий паркан

Таким чином влада країни хоче убезпечити туристів від бедуїнів і терористів
Навколо туристичного курорту в Єгипті побудували 36-кілометровий паркан
Паркан Фото: Pexels
10 Лютого 2021, 23:06
читать на русском

Навколо популярного туристичного курорту Шарм-ель-Шейх в Єгипті побудували 36-кілометровий бетонний паркан, обмотаний колючим дротом.

Як повідомляє CNN, таким чином влада країни планує убезпечити туристів від бедуїнів і терористів, бази яких розташовані в 360 км на північ.

Зазначається, що ті, хто в'їжджає в місто по дорозі, повинні пройти через ворота, обладнані фотосканерами розпізнавання облич.

Вперше про будівництво бетонного паркану, що огороджує єгипетський курорт, стало відомо в лютому минулого року. Спочатку місцева влада взагалі заперечувала навіть сам факт грандіозного будівництва. Однак потім заявили: стіна зводиться для того, щоб захистити популярну туристичну зону курорту.

Читайте також

Видання нагадує, що єгипетська влада хоче пожвавити туризм, після того, як він скоротився після вибухів бомб в Шарм-ель-Шейху у 2005 році, після революції 2011 року, а також після вибуху літака над Сінаєм в 2015 році.

Нагадаємо, археологи знайшли у давньоєгипетському селищі Тапосіріс Магна унікальну мумію, в середині якої був золотий язик.

Мумію виявили в одному з 16 поховань в Тапосіріс Магна, де є храми, присвячені єгипетським богам Осірісу та Ісіді. Раніше на цьому ж місці археологи знайшли монети із зображенням Клеопатри VII, тому припускають, що храми діяли під час правління цариці.

1