Наворочений квадрокоптер з'явився в українських рятувальників

Новий БПЛА дозволить проводити рятувальні операції у надскладних умовах
Наворочений квадрокоптер з'явився в українських рятувальників
квадрокоптер DJI Matrice Фото: ДСНС
29 Грудня 2020, 16:31
читать на русском

Аеророзвідка Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області отримала наворочений квадрокоптер DJI Matrice 300 RTK.

Квадрокоптер було розроблено спеціально для аварійно-рятувальних служб, він здатен працювати при температурах від -20° до +50°С, під час сильних поривів вітру, має ступінь захисту IP45 та не боїться дощу, снігу та туману, що надає змогу працювати у будь-яку пору року.

Читайте також

Завдяки використанню комбінованої камери Zenmuse Н20Т навіть у нічний час та в умовах сильного задимлення... Дрон має розширені можливості штучного інтелекту, які розпізнають об'єкт, знаходять його та слідкують за ним в автоматичному режимі, а система виявлення і позиціювання в 6 напрямках забезпечує безпеку дрона, - розповіли у Службі порятунку.

У ДСНС кажуть, що використання отриманого квадрокоптера дозволить проводити рятувальні операції у надскладних умовах, та допоможе врятувати не одне людське життя.

Нагадаємо, у зоні відчуження вперше провели випробування автономного робота Boston Dynamics "SPOT".

Також під час робіт використовували безпілотні літальні апарати, наземні роботизовані системи, датчики-сканери для оцінки розподілу радіоактивних матеріалів на площі та в просторі (гамма-спектрометр, лідар, фотограмметрія, гіперспектральний та нейтронний датчики).

Випробування автономного робота

Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

1