НАЗК перевірить, чи проживає нардеп Кива в будинку за 21 млн гривень

Як з'ясували журналісти, цього будинку немає у декларації Киви
НАЗК перевірить, чи проживає нардеп Кива в будинку за 21 млн гривень
Будинок Іллі Киви у Козині Скрін: bihus.info
6 Грудня 2021, 18:32
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить, чи проживає народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива у незадекларованому будинку в Козині під Києвом. У ньому силовики проводили обшук 16 листопада.

Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на відповідь від НАЗК на звернення видання щодо вказаних фактів.

Отже, у разі підтвердження наданої Вами інформації стосовно порушень суб'єктом декларування вимог Закону щодо фінансового контролю у 2020 році, Національним агентством будуть вжиті заходи відповідно до вимог чинного законодавства, – йдеться у відповіді.

Відповідь НАЗК на запит видання "Слово і діло" Фото: slovoidilo.ua

Нагадаємо, що журналісти Bihus.info повідомили, що Ілля Кива проживає у незадекларованому триповерховому будинку у селі Козин під Києвом вартістю 21 млн гривень. Саме там Державне бюро розслідувань, НАБУ та Офіс генерального прокурора проводили обшук, причиною якого стала стрілянина з автомата.

Журналісти змогли встановити маєток завдяки фото та відео, у яких про обшук розповідав його колега з ОПЗЖ Вадим Рабінович. На них видно територію навколо будинку та сам будинок. Втім, цього будинку немає у декларації Киви. Там згадана лише ділянка у Полтавській області та квартира доньки нардепа.

Читайте також

1