НАЗК склало протоколи за корупцію на п`ятьох нардепів

Главное
Усі вони вказали неправдиві відомості в деклараціях про доходи
Главное
11 Листопада, 13:27

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративні протоколи щодо депутатів Верховної Ради від "Слуги народу" Миколи Тищенка, Романа Мулика і Олексія Кузнєцова, а також нардепів Максима Гузенка і Олександра Гереги.

Про це повідомили у НАЗК.

Мулик в декларації за 2020 рік не вказав земельну ділянку та зазначив недостовірні відомості про вартість чотирьох земельних ділянок, двох паркомісць та квартири. Загалом перевіркою встановлено недостовірність внесених ним відомостей на загальну суму понад 1 млн гривень.

Кузнєцов вказав недостовірні відомості про вартість двох житлових будинків, нежитлового приміщення, автомобіля VOLKSWAGEN TRANSPORTER 2006 року випуску та земельної ділянки, яку він орендує. Загалом перевіркою встановлено недостовірність внесених ним відомостей на загальну суму понад 1 млн гривень.

Протоколи на нихнаправлено на розгляд до Печерського районного суду міста Києва.

Своєю чергою Гузенко та Герега також вказали недостовірні відомості у декларації за 2020 рік.

Тим часом Микола Тищенко (фракція "Слуга народу") не задекларував автомобіль Mercedes. Нардепа хочуть притягнути до адміністративної відповідальності. Йому загрожує штраф від 1000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або ж від 17 тис. до 42,5 тис грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд зобов’язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення нардепки від "Слуги народу" Ірини Аллахвердієвої.

Читайте також