Назвали кількість активних хворих на коронавірус в Україні

Три області мають найбільшу динаміку зростання кількості хворих на COVID
Головне
Назвали кількість активних хворих на коронавірус в Україні
Нарада у Зеленського Фото: Офіс президента
22 Березня 2021, 15:38
читать на русском

Київ, Вінницька та Івано-Франківська області нині мають найбільшу динаміку зростання кількості хворих на COVID-19.

Про це повідомили на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє на Шмигаля)поінформував, що активних хворих в країні станом на сьогодні понад 263 тисячі.

Із 63 тисяч ліжок із підведеним киснем заповнені 39 тисяч. Ліжок інтенсивної терапії зайнято 2 тисячі 652 із 4 тисяч 909, – зазначив голова уряду.

Читайте також

Шмигаль додав, що 20 березня було проведено засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, за підсумками якого до "червоної" зони були віднесені місто Київ та Одеська область. Крім того, сьогодні зранку за дорученням президента України очільник уряду провів нараду з міністрами щодо розробки механізмів спільної з органами місцевого самоврядування підтримки бізнесу і людей у "червоних" зонах.

Президент (досьє на Зеленського) повідомив, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти коронавірусу. Після цього постановою Кабінету міністрів буде створено спеціальний компенсаційний фонд.

За результатами наради під головуванням глави держави Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, які дадуть змогу якнайшвидше вакцинувати громадян, що записались на щеплення через портал "Дія".

Також уряд працює над тим, щоб якнайшвидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19. Наразі домовленості є не лише в межах програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac, Pfizer.


Контекст. В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.

1