НБУ призначив нового голову правління "ПриватБанку"

Новим очільником банку став австрієць Герхард Бьош
НБУ призначив нового голову правління "ПриватБанку"
Герхард Бьош (Фото: fig.liga.net)
8 Червня 2021, 20:13
читать на русском

Правління Національного банку України погодило кандидатуру Герхарда Бьоша на посаду голови правління "ПриватБанку".

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Ми вітаємо Герхарда Бьоша з погодженням його кандидатури на посаду голови правління ПриватБанку та впевнені, що його професіоналізм сприятиме подальшому розвитку банку. Якісне корпоративне управління  у державних банках – безумовний пріоритет НБУ та запорука ефективної роботи державних банків, – прокоментував рішення Голова Національного банку Кирило Шевченко.

У травні 2021 року наглядова рада ПриватБанку призначила Герхарда Бьоша головою правління "ПриватБанку" за результатами проведеного конкурсного добору. Пан Бьош призначений строком на п’ять років.

Герхард Бьош з листопада 2010 року до 30 квітня 2021 року обіймав посаду першого заступника голови правління "Райффайзен Банку Аваль".


Контекст. 25 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топпосадовців ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимиру Яценку.

Суд задовольнив клопотання прокурорів та детективів та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 52,210 млн гривень.

23 лютого детективи НАБУ повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ "ПриватБанк" про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн.

А 25 лютого колишній топпосадовець "Приватбанку" Володимир Яценко вийшов із СІЗО, за нього внесли заставу у розмірі понад 52 мільйони гривень.

У березні 2021 року Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук ексголову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета. Його підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку наприкінці 2016 року перед його націоналізацією.

2 червня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак заочно заарештував Дубілета (обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою).