Не лише COVID-19: чому школи перейшли на дистанційне навчання

В Україні почали масово хворіти саме діти
Важливо
Не лише COVID-19: чому школи перейшли на дистанційне навчання
Школа Фото: kyivcity.gov.ua
2 Лютого 2022, 13:52
читать на русском

Причиною переведення шкіл на дистанційне навчання є не лише нова хвиля коронавірусу. Онлайн-навчання є елементом протидії сезонному спалаху грипу і ГРВІ.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, пише РБК-Україна.

Зазначається, що у закладах освіти спостерігається відсутність дітей внаслідок активної циркуляції вірусу грипу, що пов'язано з сезонним підйомом захворюваності. Водночас це збіглося з новою хвилею коронавірусу, спричинену штамом "Омікрон". Цей варіант набагато швидше поширюється, ніж "Дельта".

Саме тому, дистанційна форма навчання може бути запроваджена, як елемент протидію сезонному спалаху грипу та ГРВІ. У той же час - дистанційна освіта дозволяє зменшити не лише ризик інфікування дітей, а й зменшити мобільність дорослого населення, яке часто супроводжує дітей до навчальних закладів, тим чи іншим чином контактує з вчительським складом тощо, - заявили у МОЗ.

Крім того, на тлі поширення "Омікрону" зросла і частка хворий дітей в Україні. У МОЗ наголосили, що ефективним засобом профілактики коронавірусної хвороби все ще залишається вакцинація та дотримання карантинних обмежень.

Потрібно робити базовий курс із двох щеплень тим, хто до цього часу цього не зробив і не забуваємо про бустер для вакцинованих. Тих, у кого вже минуло 6-9 місяців з часу останнього щеплення, - додають у МОЗ.

Нагадаємо, що понад 1 млн 121 тис. працівників сфери освіти (92,8%) отримали дві дози вакцини від COVID-19, принаймні однією дозою щеплено майже 97%.

Читайте також

1